Comment Box

Πώς να ελέγξετε τη λειτουργία του Antivirus σας

Δεν υπάρχουν σχόλια :
Οι περισσότεροι από μας σκεφτόμαστε πάντα το καλύτερο antivirus για τον υπολογιστή μας. Αλλά μερικές φορές το antivirus μπορεί να μην λειτουργεί σωστά. Μερικές φορές εσείς χλωμιάζετε για να ελέγξετε εάν υπάρχει ιός, αλλά το ερώτημα είναι πώς θα ελέγξει εάν το antivirus λειτουργεί σωστά ή όχι.
Σήμερα πρόκειται να σας πω για ένα μικρό τεστ που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους χρήστες να δοκιμάσουν τη λειτουργία του λογισμικού antivrus σας. Η δοκιμή αυτή που ονομάζεται ως δοκιμή EICAR που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να εξετάσει οποιοδήποτε antivirus και αναπτύχθηκε από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Πληροφορικής Antivirus Ερευνών (EICAR). Έτσι τώρα δεν χρειάζεστε έναν μολυσμένο υπολογιστή για να ελέγξετε τη λειτουργία του antivirus σας, μπορείτε απλά να το κάνετε ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.

1. Πρώτα απ 'όλα ανοίξτε ένα σημειωματάριο. Αντιγράψτε τον παρακάτω κώδικα στο σημειωματάριο και να το αποθηκεύσετε ως anything.txt.

X5O!P%@AP[4\PZX54(P^)7CC)7}$EICAR-STANDARD-ANTIVIRUS-TEST-FILE!$H+H*

2. Μετονομάστε το αρχείο από τη  anything.txt  κειμένου σε myfile.com

3. Τώρα τρέξτε την ανίχνευση ιών σε αυτό το myfile.com αρχείο.

Αν το antivirus λειτουργεί σωστά τότε θα πρέπει να δώσει μια προειδοποίηση ή ειδοποίηση και να διαγράψετε το αρχείο αμέσως. Αν δεν υπάρχει τέτοια προειδοποίηση ή προειδοποιητικό μήνυμα εμφανίζεται τότε θα πρέπει είτε να εγκαταστήσετε ξανά το λογισμικό εντοπισμού ιών ή να αλλάξετε το antivirus. Σημαντικό πράγμα που πρέπει να σημειώσουμε εδώ είναι ότι οι περισσότεροι από το antivirus το ίδιο θα αφαιρέσει το αρχείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :